Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

tisdag 16 september 2014

Efter valet

En snabb sammanfattning om vad jag tycker om valutgången.

Först en stor glädje över att Vallentuna står för den största socialdemokratiska ökningen bland alla länets 26 kommuner. 4 %  ökning = 2 mandat i fullmäktige.
Tack alla som har bidragit till denna framgång!!! Ingen nämnd och ingen glömd!
Nästa val kommer det att gå ännu bättre.

Tråkigt är att det är så många som upplever att de tvingas rösta på Sverigedemokraterna i Sverige.
Att Sverige har blivit så delat efter Moderaternas framfart att många har ett behov av att uttrycka sin oro över orättvisor med inkomster , skatter och välfärdssystem som har börjat monteras ned. Utförsäkrade, fler arbetslösa , högre avgifter i vården, en ojämlik skola, färre utbildningsplatser, skattepengarna går till att ge de rika sänkta skatter ( flera miljarder har försvunnit där) shopping i välfärdsbutiken och de orättvisa pensionärsskatterna.

Socialdemokraterna har nu ett gediget och tungt arbete med att återställa Sverige. Vi kanske inte få tillbaka det som varit men förhoppningsvis öka solidaritetskänslan igen så att ingen ska behöva känna sig tvingad att fundera på "vi och dom" som SD nu gör. SD väljer bort till exempel homosexuella, flyktingar, stöd till arbetslösa och fler pappamånader till pappan. ( Jag har aldrig förstått varför inte pappan skulle kunna vara hemma med barnet?).

Trist är även att moderaterna fortsätter att styra Stockholms läns landsting, SLL. Socialdemokraterna vill skapa tryggare förlossningsvård, fler händer i vården och enhetstaxa samt bygga ut Roslagbanan ( tvärtemot vad Moderaterna  påstår), och T-banan som är en viktig faktor för tillväxt, bättre miljö och färre bilar.

Men jag saknar valstugan, dörrknackningen och valarbetet lika mycket som jag gillar att vardagen kommer tillbaka i form av besök hos mamma, promenader och gemensamma middagar i hemmet.
Nästa valrörelse har dock redan börjat!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar