Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

måndag 17 november 2014

Hallå , här kommer Alliansens budget i landstinget 2015 "Bay bay Roslagsbanan", och en halv miljard i underskott!!

På senaste landstingsgruppen med socialdemokraterna fick vi även alliansens förslag till budget presenterad för oss. Jag skrattar lite men sätter skrattet i halsen.....under valrörelsen stod Moderaterna i Alliansen med sina skyltar och sa hej då till Roslagsbanan om du röstar på Socialdemokraterna. Det var dels en lögn och dels ett otrevligt sätt att bedriva valrörelse på. Nu läser vi i Alliansens budget att borgarna skjuter på Spårväg City och Roslagsbanans etapp 2 på obestämd tid???

Det var det socialdemokraterna hävdade; vi behöver utreda en sån stor och dyr satsning en gång till och se över vad Stockholm är i mest behov av just nu. Socialdemokraterna sa inte nej, vi sa räkna pengarna och kolla vad du har råd med.

Andra nedskärningar av borgarna är 250 miljoner i ospecificerade nedskärningar inom SL , minskade subventioner för P-piller ( ligger i linje med debatten att personal vill kunna neka till att göra aborter på grund av sin tro, eller? ) dvs kvinnan ska begränsas på sina möjligheter att kunna bestämma sina graviditeter, särskilt unga, missbrukare, lågavlönade)  , höjda avgifter när du ligger inne på sjukhus, och en halv miljard i underskott!!

Under 2015-2017 kommer den borgerliga  Alliansen som styr i Stockholms läns landsting att ha 1.9 miljarder i underskott. De ska även höja skatten med 20 öre. Borgarna kommer att dra ner, spara och hur går det med investeringarna? De vill även börja med ett nytt biljett och betalsystem??!!
Varför inte bara ta bort zonerna och inför enhetstaxa som S föreslår.

Nu riskerar vi att gå mot ett system med fler differentierade priser för olika resor och zoner i länet.

Verkligen tråkigt att inte Socialdemokraterna vann valet även i Landstinget. Vi är kända för att kunna sköta ekonomin.

I socialdemokraternas förslag finns de fina förslagen ; garantera heltidsanställningar, krav på kollektivavtal vid alla upphandlingar, vården ska ersättas efter patientens behov och efter vårdens kvalitet, fler familjecentraler, garantera alla cancerpatienter vård inom fyra veckor efter remiss, en aktiv barnmorska per kvinna i aktiv förlossning, avgiftsfri barnsjukvård mm . Idel bra förslag som främjar folkhälsa, jämställdhet och bästa tänkbara vård för våra stockholmare.

Inte en budget som ger sämre kollektivtrafik, fler köer på sjukhus och inom vården, fler bilar, fler och längre köer ( pga dålig kollektivtrafik ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar