Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

tisdag 19 oktober 2010

Gratis HPC- vacin till alla flickor mellan 11-17 år.

 Äntligen!! Man kan vaccinera pojkarna också.. men det kan väl vänta.Toppen.
 S) VILL DRA IGÅNG NY INFORMATIONSKAMPANJ OM GRATIS HPV-VACCIN
Äntligen kommer tjejer mellan 11 och 17 år få möjligheten att vaccinera sig gratis mot HPV -viruset, som orsakar 70 procent av alla fall av livmoderhalscancer. Socialdemokraterna har länge drivit frågan om ett avgiftsfritt HPV-vaccin. Nu har samtliga sju partier i Stockholms läns landsting kommit överens om att det ska bli så.
 
Vaccinering ska utföras inom ramen för ett nytt vårdval. Socialdemokraterna varnar dock för att det nuvarande borgerliga förslaget inte säkerställer en jämlik spridning per automatik.
 
Därför föreslår Socialdemokraterna: att Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) ges i uppdrag att genomföra en informationskampanj riktad mot grupper där förväntat intresse för vaccination är lågt samt att säkerställa att utbudet av vårdgivare fördelas jämnt över länet. Risken med vårdval är att utbudet av vårdgivare inte ger en bra tillgänglighet för patienter i hela länet
 
–        Jag är jätteglad att borgarna gått med på att ge unga flickor gratis HPV-vaccin. Det är ett betydelsefullt steg i kampen mot livmoderhalscancer. Men för att det ska bli lyckat uppmanar vi den borgerliga majoriteten att ge HSN i uppdrag att dra igång en informationskampanj riktad till de både de unga flickorna och dess föräldrar. Vi har sett att informationskampanjer som bedrivs på ungas plattformar kan ge otrolig effekt. Jag vill se en ny ”Decamerone-kampanj”, landstingskampanjen som nådde ut till miljontals människor redan första dagen med uppmaningen att gå vaccinera sig mot svininfluensan, säger Dag Larsson, oppostionslandstingsråd för Socialdemokraterna.
 
–        Samtidigt är jag orolig för att flickor i utsatta områden inte kommer att vaccinera sig i lika stor utsträckning. Därför föreslår vi också att man utformar det nya vårdvalet så att ett jämt utbud av vårdgivare säkerställs över hela länet, säger Dag Larsson, oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar