Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

måndag 22 november 2010

Slösar med våra pengar , det gör Alliansen!

 
     Ett pressmeddelande från socialdemokraterna informerar om vad som händer med våra skattepengar. Minns NKS- Nya Karolinska där   
Ilija Batljan(S) sparade 9 miljarder år svenska skattebetalare.                                                                              

2010-11-18
 
Kömiljarden: Stockholms läns landsting går miste om 150 miljoner kronor Idag presenterar den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting sin budget. Den hade kunnat innehålla 150 miljoner kr till, om man fokuserat på att korta köerna. Istället har man ägnat sig åt att trixa och fuska med statistiken. Landstinget i Stockholms län tillhör ett av de landsting som utmärkt sig för att ha särskilt hög andel ”frivilligt väntande”. När det inte längre går att placera patienter i kön för ”frivilligt väntande” visar det sig att Stockholms län ligger långt ifrån målet att kvalificera sig för nästa utdelning av den statliga kömiljarden.
 
–Stockholmarna riskerar att gå miste om 150 miljoner kronor för att Moderaterna i landstinget misslyckats med att korta köerna. De pengarna hade kunnat användas till att minska köerna ytterligare eller utöka antalet vårdplatser för att minska överbeläggningarna på våra sjukhus, säger Ilija Batljan, oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting.
 
- Bortsett från det mänskliga lidande som drabbat de 16 057 patienter som fått väntat länge i kö för en operation eller annan typ av behandling, så vittnar köerna om hur ineffektivt skattebetalarnas pengar används i landstinget idag, säger Ilija Batljan.
 
  Fakta om väntetiderna i Stockholms läns landsting:
 
För att landstingen ska kvalificera sig för kömiljarden måste minst 80 procent av patienterna få vård i tid. I Stockholms läns landsting får enbart 62 procent av patienterna behandling i tid, för besök är motsvarande siffra 70 procent.
 
De som klarar att kvalificera sig för kömiljarden september till december 2010 får dela på 750 miljoner kr. Det skulle innebära 150 miljoner kr för Stockholms läns landsting.
 
För närvarande står 16057 stockholmare i kö enligt uppgifter från SKL.
  Presskontakt:
Malin Appelgren, pressekreterare, 070-737 41 64, malin.appelgren@politik.sll.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar