Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

tisdag 14 juni 2011

Vikingars natur, konst, och företagande! Bussresa med sossarna i Vallentuna

Nu har vi planerat året bussresa som vi Socialdemokrater anordnar varje år. Vi ska besöka företagare i Vallentuna och se hur de verkar i vårt landskap, hur gör man som egenföretagare på landsort? Vi tittar på vikingarunor, gravhögar och äggproducenter och fikar på Hökeriet:)

                      Reser gör vi den 17 september klockan 10.00. Vill du hänga med så hör av dig!

Årets tema: Vikingars natur, konst, och företagande!

                                          Lördagen den 17 september 2011  10.00-17.00.
.
Samling vid pressbyrån 09.50. Åter ca 17.00 på samma plats.

1. Vi börjar på Tarby gård där vi lyssnar på Fredrik och Marianne som berättar om Natura 2000, äggproduktion och gårdsskötsel 2011. Dom är Vallentunas enda äggproducenter.

2. Nästa stop blir på Kråksångens konst och inredning i Rolsta där vi kan inspireras av Anette Rambrings utsökta trädgårdskonst, beställa ett eget konstverk eller köpa något fint till hemmet.
3. Vid lunchtid stannar vi och fikar på Hökeriet hos Lise vid Granbyhällen. Du kan beställa kaffefat och smörgås vid anmälan!
När vi har fikat berättar Karin om Runstenar och visar den som finns här i Granby.

4. Nu susar Hasse vidare till Vada sjökullar där vi går ut och promenerar bort lite kaffebröd och njuter av enbacken och de tre stora gravhögarna. Sjökullarna är drygt 5 m höga. Där finns också ett järnåldersfält med ca 100 fornlämningar . På vikingatiden var gravfältet antagligen en ö i Vadasjön, som var en del av Långhundraleden. Ju högre gravkullarna är, desto mäktigare var kungarna.
 
5. Om vi har tid och orkar: Angarnssjöängarna. Här finns runstenar och fåglar: bläsänder snatterand stjärtand sångsvanar svarthakedopping fiskgjuse bivråk …I början av september när fåglarna drar söderut igen sträcker blåhakar i stort antal över Angarnsjöängen. Videsparv, lappsparv och blå kärrhök samt många vadare passerar också. Vem vet vad vi får se innan vi styr kosan hemåt?
Vill du åka med på denna spännande resa så ringer du eller mailar Ing-Marie Elfström.
Mail: ingmarieelfstrom@hotmail.com   Tel. 070-795 72 14
Sista anmälningsdatum är den 9 september. Det finns 36 platser, först till kvarn….
OBS: Hökeriets Cafe. Uppge också om du vill beställa kaffe /the/ äppelmust med kakfat för 65 kronor. Eller/och en smörgås 45 kronor. Vegetarisk eller ost och skinksmörgås finns.


, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar