Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

fredag 25 april 2014

Vad vilja socialdemokraterna?

Vi hade en genomgång med tjänstemännen i Vallentuna kommun igår och de fick lämna fram äskanden ( önskemål) om mera pengar till sin respektive nämnd. Heder åt dessa tjänstemän.
Framträdande är , anser jag, att i Vallentuna har inte perspektivet med investeringar i kommunens invånare slagit igenom i Alliansen. Socialdemokraterna kan se vinsterna med att satsa på förebyggande insatser , både de humana och de skattekronor, som investeras i unga, äldre, sjuka och andra som på något sätt behöver stöd just nu.
Det kan vara unga som behöver mer resurser i skolan = investering inte kostnad, äldre som får bra hemtjänst och kan bo hemma längre= investering inte kostnad, bra motionsspår = investering inte kostnad, hyresrätt till de som ligger i skilsmässa= investering i barnen inte kostnad, bra lärare och bra skollokaler = investering , inte kostnad osv osv.
Skillnaden är hur vi ser på invånarna ( ägarna ) av kommunen och dess tillgångar. Är alla lika mycket värda eller inte?
För oss socialdemokrater är svaret enkelt, JA!!!!
Vi hade möte i S onsdags om tillgänglighet och vi kom fram till att olyckan , sjukdomen, skilsmässan kan drabba alla och envar , när som helst . Och då behöver man kanske stöd ett tag eller under längre tid.
Nu hoppar jag till Första maj och vårt evenemang på torget som börjar klockan på torget 10.00 , eller redan 09.45 smyger musiken igång. Efter talare och musik åker vi gemensamt till Humlegården för att sedan gå till Norra bantorget i demonstrationståget, kom med du också!
Nu behöver vi en annan syn på medborgarna i Sverige , vi är en tillgång , inte en belastning.
Och du, glöm inte att rösta fram ett rött europa i EP-valet den 25 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar