Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

torsdag 11 september 2014

Landstinget, viktig in(s)tans i din vardag! Vet du vad som gäller?

Jag funderar på om alla är medvetna om Landstingets betydelse i samhället? Och att det spelar roll hur det styrs, vems som styr och vilka som får tillgång till Landstingets innehåll?
Som landstingskandidat blir man mer insatt i hur borgarna sköter Landstinget.

Förlossningsvården; många föder barn, gör du det inte själv ( men du är född) så kanske din syster, kompis eller kusin. Eller din kompis som ska bli pappa. Idag har varje barnmorska 3-4 mammor att övervaka när de arbetar. Det är 6-8 föräldrapar, 3-4 barn. Tänk om det händer något krisartat under framfödandet, då kan det bli bråttom. Socialdemokraterna nöjer sig inte med detta. Vi kommer att se till att det finns en barnmorska per mamma. Så hade jag det 1988 när jag födde barn. En förlossning kan ju gå rasande fort eller bli hemskt komplicerad med fosterskador och förlossningsskador på mamman som följd. Det kan till och med vara så att mamman dör. Ett sjukhus där kvinnan föder ska ha neontalavdelning och intensivvård, då gör man vad man kan för att säkra den nya lilla familjen.
Inte som idag med stress och jäkt på BB.

Kollektivtrafik; kollektivtrafiken ska finnas där du behöver den, när du behöver den. Stockholm växer och vi behöver investera i T-bana och busstrafik. Socialdemokraterna kommer att införa enhetstaxa när vi vinner valet. Inget krångel! Rättvisa villkor för alla. Bra bussar och tåg med bra ventilation, bromsar och vettig temperatur. Inte som idag med inställda tåg, förseningar, krångliga reskassor och ojämlika betalningssystem.

Sjukhus och vårdcentraler; Många vårdcentraler och sjukhus ( tidigare ägda av dig) är nu sålda av Nya  Moderaterna, FP, Centern och Kristdemokraterna. Det vill säga borgarna. En del har sålts för 200.000 och sen sålts för 20 miljoner. Socialdemokraterna kommer att se över vårdvalet när vi vinner valet. Är all nu privatiserad vård på rätt plats?  Eller ligger alla vårdcentraler i city?
 Vi säljer inte ut mer av våra sjukhus och vårdcentraler. Slutshoppat i välfärdsbutiken!!
Köerna på akuterna måste minska, vi ska inte ha sänkta skatter, vi ska ha fler händer inom vården!

Psykiatrin och folkhälsan; inom psykiatrin har det mycket hänt under de senaste åren med digitala tjänster, privata aktörer, nya mediciner , KBT på nätet mm. Men det finns även fler ungdomar som tar livet av sig, fler äldre som tar livet av sig, fler som mår dåligt. Socialdemokraterna kommer att agera för att minska antalet behöver vänta på ADHD utredningar, psykiatrisk vård när den behövs och sammanhängande vårdkedjor. Vi behöver även stödja alkohol och missbruksvården, även där ökar behoven i samband med ökat inflöde av narkotika och mindre restriktiva alkohollagar.  Tobaksrökandet ökar, ytterligare människor får KOL och astma, där behövs betydande insatser i folkhälsoarbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar