Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

torsdag 12 september 2013

Värdighet och Vallentuna Nya

Idag har jag deltagit i gruppen som arbetar fram värdighetsgarantier inom äldrevården i Vallentuna.
Har tidigare inte kunnat delta i praktiken pga arbetet men via datorn. Mitt bidrag var bland annat i diskussionen om andlighet . Vad innebär det egentligen? Det är så mycket mer än bara en gud inom kristendomen.
Det kan vara inre frid, finna mening, lösa upp bittra känslor, naturen, delaktighet, att vara någon att räkna med. Alla har behov av hopp, en inre energi, positivt tänkande. Att skratta!
Mycket intressant att delta i detta. Det handlar även om vilka garantier Vallentuna kommun kan ge äldre som börjar med hemtjänst eller flyttar till äldreboende. Mycket bra synpunkter har anhöriggruppen bidragit med! Vi konstaterade även att synpunkter som kommer in från brukare och anhöriga är det bästa, det kan leda till förbättring av verksamheten. Och att det är viktigt att personalen hinner med att läsa omvårdnadsplanerna som görs på varje individ, det är dessa som ska ligga till grund för arbetet som utförs hos brukaren/ patienten.
Utöver det anser Socialdemokraterna att anställda inom vård och omsorg ska ha heltidslöner de kan leva på. Inga anställningar med 78% eller 82%. Gör enligt "Nynäshämnmodellen" i Vallentuna också. Du lägger "önskeschema" erbjuds heltid och det kostar inte mer för kommunen men genererar mer skatteinkomster och bättre pensioner för de anställda!

På vägen hem med cykeln stannade jag till hos Vallentuna Nya och kikade in i deras nya fina lokaler. Pratade lite med Peter Palmqvist som har gjort en "egen" liten hörna med antika möbler, ombonat och det sätter touch på rummet.

Du som är medlem i Svenska kyrkan. Glöm inte att rösta i kyrkovalet på söndag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar