Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

måndag 24 mars 2014

Sommarjobb och revisionsrapporter om skola och IT

Revisionen slår ner på skola och IT. Sommarjobb åt alla.
KF ( kommunfullmäktige) Ikväll tog Alliansen i Vallentuna äntligen ett unikt beslut. De har beslutat med ett enigt KF bakom sig att alla ungdomar , skrivna i Vallentuna , och är mellan 16-18 år gamla, de är garanterade 3 veckors sommarjobb i Vallentuna kommun. ( Och ja, S har lagt den motionen också)
Som vi har väntat!! Ingrid Karlsson ( fd ordförande för kommunal i Vallentuna ) gick upp i talarstolen och påpekade att detta pratade hon med Örjan Lid ( M, kommunalråd) om redan 2001!!??
Men äntligen förstår Alliansen vitsen med förebyggande arbete/ insatser. Grattis alla unga!

Samma Ingrid la även en motion om att vi behöver större turtäthet på buss 524 för att arbetstagare ska kunna komma till Vallentuna för att arbeta. Det är i och för sig en landstingsfråga men vi gör ett medskick till SLL som just nu styrs av Alliansen.

Sen var kvällens lilla nyhet två revisionsrapporter som  landade i våra knän ikväll. Mycket bra rapporter men ack så illavarslande vad gäller kommunens IT . Avsaknad av styrningsmodell, avsaknad strategisk IT plan som är i linje med förvaltningarnas verksamhetsplaner mm mm.
Och skolan / grundskolan sköter inte sitt systematiska kvalitetsarbete. Revisionen vill att Barn och ungdomsnämnden upprättar en tydlig plan för arbetet med att stärka strukturen avseende planering , dokumentation, analys och uppföljning.....
Revisionen saknar beständiga former för rapporter till nämnden ( läs politikerna) .
Ordförande för BUN sa att det här kan ta mycket lång tid att genomföra!
Jag kan väl få uttrycka en viss oro för skolans inre liv och struktur?

Vi vet redan idag att det behövs satsningar på skolan, det här gör mig inte mindre bekymmersam.
Socialdemokraterna har redan planerat för en stor skolsatsning och en genomgång av IT- administrationen när vi tar makten i höst. Nu vet vi mera som vi måste ta tag i förutom fler lärare , satsning på skollokaler mm .
Vill du också stödja dessa förändringar ? Gå med i Socialdemokraterna du också. Välkommen!http://www.socialdemokraterna.se/valllentuna

PS. Alliansen vill inte satsa på asfalterad cykelväg eller grusade ridstigar längs cykelvägarna. S och MP stöder V:s motion om detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar