Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

söndag 12 september 2010

MP och Sverigedemokrater i Vallentuna, samma färg som moderaterna

Igår var vi Socialdemokrater ute och knackade dörr i Vallentuna. På långt håll såg jag unga män i gula tröjor . Jag vinkade lite för jag trodde det var moderaterna som var ute. Men icke, det var Sverigedemokraterna i sina gula tröjor med små blåa blommor på, är det prästkragar? Är färgen en vink om i vilket läger dom hamnar efter valet. Och Miljöpartiet är på torget och kampanjar, dom väljer sida efter valet säger dom? Då ska man också ta reda på om man är välkommen men jag antar att MP fiskat i de blå vattnet redan nu. Det trista är väl att man inte låter väljarna ta del av deras val i kommunen. Jag anar att många väljare automatiskt kopplar ihop MP i Vallentuna med det röda lägret som vill bevara välfärden före sänkta skatter, det är dock inte självklart för MP i Vallentuna! Din röst på MP i Vallentuna är en ytterst osäker röst. Du har ingen aning om vilken sida den hamnar på! Sen träffade vi en väljare som var helt rabiat. En otäck Vallentunabo som hotade oss och skrämde oss. Är Socialdemokratin och välfärdspartier så hotfulla för Vallentunabor. Jag visste inte att det fanns sådan i Vallentuna, min hemkommun. Vart är Sverige på väg? Obehagligt.Det borde vara självklart att vi håller ihop Sverige genom att vi är jämlika, men borgarnas taktik att sära rika från fattiga har redan slagit igenom. Jag har träffat rädda barn som oroar sig för Sverigedemokraterna . Måste dom lämna landet då? frågar dom. Jösses, 2010 i Sverige!Var är vi på väg frågar jag mig igen.. Ska små barn behöva oroa sig för det i vårt "rika" Vallentuna? Har vi inte mer värme och hjärta för alla invånare? Igår träffade jag en som var utfärsäkrad i Vallentuna.Det finns här också, tro inte annat. Och vad man säkert vet är att alla kan bli sjuka, handikappade eller arbetslösa. Och då måste man hjälpas åt. Tänk den dagen då sjukhuset inte släpper in dig för att du tillhör fel inkomstgrupp i bakfickan. Rösta med hjärta och ickeegoismen på söndag!

1 kommentar:

  1. Jag tror inte att Miljöpartiet ens vill stå som samma partifärg som SD. Då vi som parti kraftigt arbetar för LIKA rätt oavsett färg på huden eller kulturell bakgrund. Det handlar även om man inte passar in i samhällets normer. Du begår ett stort misstag om du klumpar ihop miljöpartiet med sverigedemokraterna.

    Vi skulle begå ett misstag om vi klumpade ihop er med moderaterna och skulle inte göra samma misstag. Så sluta generalisera så att du inte slutar själv tillsammans med Sverigedemokraterna.

    SvaraRadera