Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

tisdag 25 januari 2011

Socialnämnd ikväll och borgerlig landstingspolitk upprör.

Ikväll ska jag på socialnämnd med våra allianspolitiker och det ger mig lite huvudbry. Hur ska de agera ikväll? Man vet aldrig vad de hittar på. Vad får vi socialdemokrater inte får fråga om eller tycka något om. Sist var de frågan om våra hemlösa och missbrukare som inte låg dem så varmt om hjärtat, det blev väldigt upprört med extra möte mm. Bifogar även en text från landstinget, landstinget som berör frågor som är så viktiga för oss invånare men som inte lyfts fram i så stor utsträckning.
Inga nya pengar till att minska vårdköerna i borgarnas budget Den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting försöker idag via ett pressmeddelande ge sken av att deras satsning på 1,7 miljarder kronor till hälso- och sjukvården är en förstärkt satsning för att minska vårdköerna. Det stämmer inte. De pengar som den borgerliga majoriteten anslår ger inga nya eller öronmärkta pengar till att minska vårdköerna, det är snarare så att de knappt täcker kostnadsökningarna inom sjukvården.
 
–        Detta är beklagligt nog inga nya pengar till att minska vårdköerna. Men det som oroar mig mest är att stockholmarnas förtroende för sjukvården nu är lägre än någonsin på grund av de återkommande överbeläggningarna som drabbat flera av Stockholms läns sjukhus. Men det slutar inte där. På grund av att den borgerliga majoriteten misslyckats med att minska korta vårdköerna kommer Stockholms län att gå miste om 150 miljoner kronor från den statliga kömiljarden. Det är pengar som hade kunnat använts till att utöka antalet vårdplatser för att minska överbeläggningarna på våra sjukhus, säger Dag Larsson, oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.
 
  Fakta:
 
Informationen om stockholmarnas minskade förtroende för sjukvården finns att utläsa i SKL:s öppna jämförelser.
  Presskontakt:
Malin Appelgren, pressekreterare, 070-737 41 64, malin.appelgren@politik.sll.se

www.socialdemokraterna.se/stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar