Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

onsdag 26 januari 2011

Vad vilja vi Socialdemokrater? Specifikt i Sociala frågor i Vallentuna?

Jo Socialdemokraterna ville lägga in ett par extra tillägg till verksamhetsplanen för socialnämnden de kommande åren.
Dessa förslag blev nedröstade igår kväll av Alliansen i Socialnämnden med hänvisning till att det är Samhällsbyggnadsnämndens sak att ta hand om hemlösa, att miljö och mediciner är en kommunövergripande fråga och inte något mål som socialnämnden ska ha och att all personal inte ska ha möjlighet att kunna jobba heltid för att skapa jämställdhet och leva ett självständigt liv, det gäller bara de övriga medborgarna tydligen och inte de anställda i Socialtjänsten. Många undersköterskor/kvinnor i Vallentuna har bara mellan 60-75 % tjänster. tjänar man då kanske 22-23.000 blir det inte mycket kvar. Tänk om man då är kokerska med ändå mindre lön, hur mycket tror ni att de får ut. Se till att alla kan jobba heltid , alla ska kunna försörja sig på sin lön och vara oberoende.  Det har det rika Vallentuna råd med.Det skapar även en större kontinuitet för de boende i Vallentuna som dessa kvinnor arbetar för. Socialstyrelsen har gjort nedslag just på det i Vallentuna, vi har för dålig kontinuitet vad gäller våra besök hos brukarna, läs våra invånare!
                                          
  Vallentuna den 25 januari 2011
Socialdemokraternas tilläggsförslag till kommunplan 2011-2013


 3.  Arbetet för att tillfredsställa de hemlösas situation i Vallentuna ska intensifieras, bland annat genom TÖG, det vill säga Tak över huvudet garantin som nuvarande regering har förespråkat.

4.4 Socialförvaltningens personal ska erbjudas heltid som rättighet och deltid som en möjlighet. Detta för att öka jämställdheten i Vallentuna då det är många kvinnor som arbetar inom socialförvaltningen, för att stärka kontinuiteten för de boende i kommunen som erhåller socialtjänstens insatser, för att kunna säkra att personalen kan ha en egen försörjning vilket bidrar till trygghet och förmåga till självständigt liv.  

4.5  Socialnämnden ska aktivt verka för att mediciner slängs/ kasseras i mindre utsträckning i Vallentuna. Detta för att bidra till en god miljö och en långsiktigt hållbar utveckling.


Ing-Marie Elfström                                 Ulf Lundström



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar