Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

onsdag 26 januari 2011

Vad mer kan de riva ner i Sverige? Hur ser det ut om 4 år?

Det var ju inte länge sen som de föreslog i det blåa Nacka att avgiftsbelägga skidspåren, vad kommer sen?                                                                                                       Skövlingen av idrottsstödet: ”Stockholms borgerliga kommunpolitiker behöver gå en kurs i folkhälsa” Stockholm stad driver nu igenom radikala nedskärningar i stödet till breddidrotten. Med anledning av de negativa effekter detta kan få för många barns hälsa vill Socialdemokraterna att landstinget uppvaktar ledningen för Stockholms kommun i syfte att föra en dialog om folkhälsoeffekterna av de minskade anslagen. Landstinget borde också ta initiativ till en informationskampanj riktad mot länets kommunpolitiker om sambandet mellan tillgängligt idrottsliv och en god folkhälsa.
 
 
–        Risken är annars att vi i dessa kortsiktiga besparingars kölvatten får en ökning av ohälsan som blir både ekonomiskt och mänskligt smärtsam. Stockholms borgerliga kommunpolitiker behöver uppenbarligen gå en kurs i folkhälsa, säger Johan Sjölander, socialdemokratisk sjukvårdspolitiker och andre vice ordförande i beredningen för psykiatri och folkhälsa.
 
–        Ett tillgängligt idrottsliv för alla barn är en bra garant mot ohälsa. Det är bekymmersamt att den styrande majoriteten i Stockholm stad helt verkar sakna insikt om vilka följder detta kan få. Vi som jobbar med folkhälsa har uppenbarligen brustit i att förklara sambandet mellan en tillgänglig breddidrott och låga kostnader för sjukvården. Jag hoppas nu få med mig de borgerliga landstingspolitikerna på att uppvakta Stockholms stad i den här frågan, säger Johan Sjölander.
 
 Pressinformation:
Johan Sjölander, sjukvårdspolitiker (S), 070-737 41 70, johan.sjolander@politik.sll.se
Malin Appelgren, pressekreterare, 070-737 41 64, malin.appelgren@politik.sll.se

www.socialdemokraterna.se/stockholm
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar