Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

söndag 8 december 2013

Andra advent med Kör de File, något för vegetarianer? Utförsäkrad med cancer?!

Idag har vi vaknat med snö, kyla och till följd av det måste man elda i vedspisen och det är inte helt oävet att vakna till en doft av björkved i näsan.
Tyvärr kunde vi inte koka vedspiskokt kaffe då det är slut, men idag ska det köpas nya kaffebönor. Ja man kanske ska unna sig att mala till jul?
Klockan 16.00 idag ska den årliga julkonserten med Kör de Filé gå av stapeln i Årsta Folkets hus. En välbesökt tillställning där Pär medverkar. Kör de Filé bildades av ett gäng socionomer för många för sedan och i år går konserten i solidaritetens tecken, och det mina vänner är något som vi märker av mer och mer att det behövs. Pratade med en släkting igår på Ingela Elfströms doktorsmiddag i Orangeriet i Frescati ( rekommenderas) , och hon berättade om sin sambo som fick cancer under universitetsstudierna. Och som många kommer ihåg så tog Alliansen bort möjligheten att få SGI, sjukpenninggrundande inkomst under studier. Så vad hände då med denne unga pojke som fick cancer under studietiden? Som tur var kunde han slutföra studierna på ett hår, men sen blev han sjukskriven med lägsta inkomst efter skolan, sedan helt utförsäkrad och vad lever han nu på? På flickvännen som har en låg inkomst då det inte finns jobbmöjligheter för henne i hennes bransch.
Man tror ju inte sina öron, men så ser det ut i Sverige idag. Högskolestudenter förväntas inte bli sjuka under sina studieår. Men jag är ledsen att säga det: det finns inga garantier mot sjukdomar!! Om det nu var någon som trodde det inom Alliansen?! Hur tänkte ni när ni fattade det beslutet? Eller hur tänkte ni när ni kom på att utförsäkra människor från våra välfärdssystem? Och denne yngling har inte en rehabiliteringsplan? Vem stöttar honom? Hur återgå till arbetslivet när man är märkt av sjukdom? Dags att byta regering, skifta  ideologi och öka solidariteten mellan människor i Sverige!
Hur som helst: doktorsavhandlingen var : Uppföljning och utvärdering för förändring-pedagogiskt dokumentation som grund för kontinuerlig verksamhetsutveckling och systematiskt kvalitetsarbete i förskolan. En viktig avhandling som kommer att bidra till förskolans utveckling. Grattis Ingela! Vi är mycket stolta över ditt viktiga arbete då vi vet att förskolan bidrar till att våra barn utvecklas på ett positivt sätt. Det är inte bara en förvaringsplats och det behövs fler förskollärare.
Och har ni inget för er idag! Kom till konserten klockan 16.00. Lyssna på sången, fika och umgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar