Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

fredag 6 december 2013

Mandela , Old Winter ale och ett spännande dygn.

Ett spännande dygn har det varit med både roliga och sorgliga händelser.
Igår på jobbet dyker det helt plötsligt upp en kille med en asylsökande pojke i släptåg. Vi hjälper honom att få kontakt med migrationsverket med hjälp av socialjouren nordost och polisen. Ett fantastiskt proffsigt arbete av alla parter och denne unga , ja han var inte mer än 16-17 år , fick hjälp att söka asyl i Sverige. Jag kände mig väldigt stolt att vi ordnade lite mat och ett välkomnande bemötande till denna unga pojke som tagit sig hit den långa vägen från ett annat land. Och jag är evigt tacksam att det inte var min son som behövt göra samma resa. Hans mamma har troligen känt sig tvungen att skicka iväg honom för att få honom att överleva eller kunna få chansen till ett liv utan ständig hot om trakasserier, svält eller sjukdomar, krig och ja vad mer kan man säga? Och tack än en gång till polisens , socialjourens och migrationsverkets proffsiga, lugna och trevliga bemötande. Och ja, jag hoppas att han får uppehållstillstånd!

En tråkigare händelse är att Nelson Mandela har gått bort. Nelson Mandelas gärningar som på  ett indirekt sätt hänger ihop med gårdagens händelse och med det Sverige vi har idag där vi tar hand om varandra på ett solidariskt sätt oberoende av hudfärg eller ursprung. Vi är alla människor och vi arbetar för fred och demokrati. Olof Palme var också en stark röst i denna kamp. Många är oroliga för att ytteliggare en röst för just detta har tystnat. Men jag vet att kampen fortsätter. För den behövs. Än idag har vi människor som anser sig vara lite bättre än andra, lite mer värda, lite mer tursamma än andra som fötts på en plats där det råder krig, fattigdom och ofta svält. Ofta ( nästan uteslutande) orsakat av att västländer utnyttjar och suger ut dessa länders tillgångar på naturtillgångar som olja, mineraler, diamanter, kakao, oljesand, elefantbetar, fosfatmalm osv osv.
Men två roliga händelser idag var att vi lägger upp en ny IT strategi med vår partikamrat Charina, tack så hemskt mycket för en trevlig och lärorik eftermiddag, den bådar gott. Efter det kom nästa partikamrat och hennes man hem till oss och pratade om politik, livet i stort och annat i två timmar under inmundigande av goda lussekatter. Ett fantastiskt tillskott till Socialdemokraterna. Härligt.
Nya medlemmar strömmar in hos oss och det känns underbart. Mycket roligt att vara ordförande just nu!!
Kvällen avslutas med en Old winter ale jazzmusik med  Paul Desmond och Gerry Mullighan. Och ledig helg med doktorandfest och besök på Millesgården. Ja livet är gott och man ska vara tacksam att man får vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar