Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

tisdag 17 december 2013

Vallentuna inte ungdomsvänligt, på plats 207 av 290! Kvinnovåld/ mansvåld.

Vallentuna är inte den bästa kommunen att bo i för ungdomarna. Alliansstyrda Vallentuna hamnar på plats 207 av 290!! KFUM har rankat alla Sveriges kommuner grundat på olika kriterier. Nämnas kan kulturskola, lärartäthet i skolan, personaltäthet fritidshem, fritidsgårdar, idrottsanläggningar. KFUM anser att kommunerna måste ta ett större ansvar för de ungas välbefinnande. Socialdemokraterna vill arbeta mer förebyggande än vad Alliansen hittills har gjort. Socialdemokraterna har tagit till sig av vad nationalekonomen Ingvar Nilsson berättar; om hur väl investerade alla insatser är för våra unga. Det betalar sig i slutändan genom mindre kriminalitet, färre missbrukare, vuxna som har ett rikare och tryggare liv. Människor som mår bättre och mer nöjda föräldrar som ser att deras barn är trygga individer som utvecklas i ett välfungerande, solidariskt och omhändertagande samhälle. Ett samhälle med bra barnomsorg, bra skola och fritidshem, bra kulturutbud och tillgång till bra och relevanta fritidsaktiviteter. Som alla har råd med!

Sen kom en diskussion ikväll i  kommunfullmäktige om belysning i elljusspåret. Kristdemokraten talar om att tjejer är rädda i spåret , rädda att bli överfallna. Åh vad jag är trött på den uttjatade meningen. Att vi kvinnor ska behöva huka oss i spåret , på torget och parken. Det mesta våldet sker i hemmet!! Punkt! Det är där kvinnorna ska huka sig, det är där kvinnorna är mest utsatta! Och föralldel männen också, de blir också slagna i hemmet , men inte i lika stor utsträckning. Däremot är våra pojkar och män en riskgrupp vad gäller gatuvåld. Kvinnor blir utsatta för trafficking. I hemmen, i lägenheter som innehas av hallickar. Hur ofta talar man om det?? En bra och otäck bok är "Rosario är död" av Majgull Axelsson. Läs och begrunda. Ett annat övervåld är även det som nu pågår på nätet , där man lägger ut nakenbilder på f.d. flickvänner eller kompisar som man inte gillar. Eller "groomare" som lurar unga flickor att posera vid webkameran. Hur förstörda blir inte dessa flickors liv, hur förkrympt blir deras värld?
Och fortsätt inte befästa att tjejer är hotade i spåret!! Eller på torget!  Krymp inte vår värld ännu mer!
Jag talade i KF om att denne politiker var okunnig i ämnet. Han replikerade inför mina kamrater med att jag var löjlig, han har minsann inte slagit sin fru?! Nej, har jag någonsin antytt detta!!?? Och med vilken rätt kallar han mig löjlig, vilken rätt tar han sig då? Vill han förkrympa problemet, var det en öm tå, ja det är jobbigt att tänka på att kvinnor blir begränsade av män.
 I jämställdhetens tecken måste vi vidga våra vyer, både män och kvinnor blir slagna, pojkar på stan och kvinnor och män hemma!! När får vi en mansjour i Vallentuna?

Vill du vara med och påverka till det bättre , att vi ska jobba mer förebyggande?
Gå med i Socialdemokraterna! www.socialdemokraterna.se/vallentuna

2 kommentarer:

  1. När argumenten tryter för Alliansen så tar man till den lägsta formen av argumentationsteknik - "härskartekninken" - tala nedlåtande och ironiskt,

    SvaraRadera
  2. Jag är inte förvånad över rankingsresultatet. (M) för ju medveten politik som ex. utesluter de barn som inte har rika föräldrar från kulturskolans verksamhet.
    Sossemor

    SvaraRadera