Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

torsdag 13 februari 2014

Barnmorskor och kollektivtrafik



Framtidskontraktet diskuterades idag i landstingsgruppen och vi kan erfara skillnaden mellan allianspolitik och socialdemokratisk framtidspolitik mycket konkret.

Alliansen föredrar skattesänkningar, egna försäkringar och privatiseringar.
Socialdemokraterna föredrar jobb och välfärd.
Vi behöver koncentrera oss på att ge patienter mer tid , personal ska kunna ägna sig åt den sjuke och inte behöva tänka på prislistor, kostnader eller om patienten är lönsam.

 Vi ska avbryta privatiseringen inom äldreomsorgen, satsa mer på patienten och ge personalen möjlighet att ge mer tid för omsorg om patienten.

Barnmorskor ska ges bättre arbetsförhållanden så att de kan ge trygg omsorg till kvinnor som ska föda sina bebisar, ja dessa små är ju vår framtid!

När det gäller kollektivtrafiken har biljettintäkterna kommit med 450 miljoner mindre än vad SL räknat med.  Det har kommit fler resenärer men inte ökade biljettintäkter!?
Socialdemokraterna kommer vid maktskiftet  att rivstarta med att se över intäktsbortfallet och förenkla biljettsystemet ! Vi behöver ett enhetligt system som lockar fler att faktiskt ställa bilen och åka kollektivt.

Vi kan inte bara bygga nya vägar och sen korka igen dem med fler bilar, tvärtom är de nya vägarna till för att minska belastningen på miljön.

Nu är denna långa dag slut, hem och kurera förkylningen och ansluta nya skrivaren hoppas jag.
Känns lite stressigt att inte ha en skrivare nu när årsmöteshandlingar ska färdigställas!

En vecka till Gurra kommer hem , härligt för ett mammahjärtat att tänka på!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar