Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

torsdag 27 februari 2014

Enhetstaxa och upprustning av Roslagsbanan ligger i pipeline för S

Igår var Erika Ullberg , andra vice ordförande i Trafiknämnden i Stockholms läns landsting i Vallentuna och pratade om nyttan av enhetstaxor samt att en upprustning av Roslagsbanan nu är ett prioriterat område för Socialdemokraterna. Hela nordostsektorn är beroende av en förbättrad kollektivtrafik om vi ska kunna möta upp det bostadsbyggande som sker i hela sektorn nu och de närmaste åren. Vi måste hålla ihop länet via kollektivtrafiken, det ska fungera att arbeta och bo i olika delar av länet. Kollektivtrafiken måste fungera och vara punktlig.
Erika Ullberg som är gediget kunnig och påläst i frågan om Roslagsbanan visade på de åtgärder som behövs. En förtätning av turerna till först och främst en stabil 15 minuters -trafik, en ökad tillgänglighet, tystare trafik för att inte bullra för mycket för de boende närmast banan, fler dubbelspår  och en upprustning av tågen på Roslagsbanan samt ökad säkerhet , till exempel planskilda korsningar.
Alla partier i SLL har sagt ja till den så kallade etapp 1 vad gäller Roslagsbanans upprustning.
Vad gäller förgreningen till Arlanda påverkas den inte av en ytterligare studie vad gäller alternativ.

Vad gäller etapp 2 har Allianspartierna bantat det budgetförslag som legat till grund för beslut att förbättra Roslagsbanan samt att alliansutredningen har varit beklädd med skyddslappar vad gäller alternativ!!
Socialdemokraterna vill ha en större genomlysning vad gäller alternativ innan  det  sker ytterligare  en mångmiljardsatsning på Roslagsbanan. Resenärerna skulle behöva en T-bana till Täby i närtid, fler bussar mellan tillexempelvis Vallentuna - Kista, en större station i form av resecentrum  i Arninge. Det räcker inte för Nordostborna med bara en Roslagsbana! Frågan måste utredas vidare innan vi lägger miljarder av skattepengarna på fel saker som eventuellt  stoppar utvecklingen av Storstockholms resande och invånares möjlighet att välja kollektivtrafik före bilen i framtiden. Den trafik som måste rulla ska kunna det. Ambulanser, bussar, transporter, funktionshindrade med flera.
Socialdemokraterna kräver att det görs en bättre utredning för att säkerställa nordostbornas framkomlighet i kollektivtrafiken och göra det lättare att åka till Arlanda , Kista, Åkersberga, Vaxholm, Täby, Upplands Väsby, Axelsberg eller Solna för att ta några exempel.

Något annat som Ullberg framhöll, det var hur krångligt det är att köpa en biljett att åka på. Du måste kunna alla zoner, bestämma vilka zoner du vill åka i , ju närmare stan du bor desto billigare ( du straffas för att du bor i en förort, då blir det dyrare) .
Socialdemokraterna kommer att införa enhetstaxa , snabbt och enkelt ska det vara att resa och köpa biljett. Det ska vara rättvist, oavsett var du bor ska du kunna åka till jobb , läkare och skola till samma pris som alla andra invånare i länet. Lokala busskort som alliansen har infört, styckar upp länet i olika. Olika möjlighet att söka arbete och kunna träffa dem man tycker om.

Vi pratade även om färdtjänsten igår kväll. De avtal som nu är upphandlade  krånglar till för de resenärer och chaufförer som ska ingå där. Alla avtal som ingås i Socialdemokraternas landsting ska förbättras, genomlysas och högre krav ska ställas på kollektivavtal. S vill har bättre kontroll på biljettkontroll, kundtjänst och arbetsmiljön för de anställda och vad företagen faktiskt ska leverera för skattepengarna.
Och vill du bidra till en bättre kollektivtrafik?
Gå med i S du också, välkommen!. www.socialdemokraterna.se/vallentuna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar