Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

lördag 1 februari 2014

Neuropsykiatriska funktionshinder = knarkare?

Idag har barn med neuropsykiatriska funktionshinder ibland hjälpmedel. Det kan vara läsplattor med specialprogram, påminnelseprogram, talande funktioner, mm. Om barnet ska ha hjälpmedel i skolan så betalar skolan detta!? Varför är det inte samma regler som för hörselskadade, rullstolsburna eller synskadade. Där bekostar inte skolan hjälpmedlen eller tar ifrån barnet det när det slutar skolan. Funktionshindret kvarstår efter att barnet/ ungdomen slutat skolan. Det går inte bort med någon sort automatik. En översyn av regelverket behövs.
Ett annat bekymmer vi har är den screening av barn / vuxna som tar små minidoser av amfetamin som medicin. Då räknas man som missbrukare och ska lämna urinprov var sjätte månad under övervakning!! Sug på den karamellen. Vad skulle du tycka om det? Var sjätte månad ska du lämna urinprov under övervakning när du äter blodtrycksmedicin. För att kolla att du inte blandar, missbrukar eller säljer din medicin på gatan!?
Nu kommer socialdemokraterna i Stockholms läns landsting agera, vi behöver mer stöd och bättre bemötande av barn och vuxna med psykiska funktionshinder. Fler gruppbostäder, bra boendestöd och lokalt stöd i kommunerna. Och framförallt ett fungerande samarbete mellan landsting och kommun.
BUP:s väntetider behöver kortas ner dramatiskt. En ung människa ska inte behöva vänta i veckor på att få hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar