Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

tisdag 4 februari 2014

Minns ni BSS-Bevara Sverige svenskt? Rasism på frammarsch!

Ikväll hade vi en fantastiskt bra föreläsning med Ayla Eftekhari här i Vallentuna.
Temat var rasism och Steg två efter Kärrtorp. Vad gör vi nu?
Ayla gav oss flera argument som vi behöver för att förstå vad Sverigedemokraterna pysslar med. Och där kom svaret på rubriken: gamla BSS är numera Sverigedemokraterna. Dom har bytt namn flera gånger; Sverigepartiet, sverigedemokraterna och nationaldemokraterna. (Och minns ni Bert Karlsson och Ny demokrati? Han tjänar nu grova pengar på flyktingar)
Hon berättade hur BSS gått från ord  som  de inte pratar om längre till nya ord; ras= kultur, antisemitism = antikommunism. Och SD förbjöd bombarjackor och började kalla sig demokrater på 80-talet.
SD kom in i riksdagen och ställer numera invandrare mot äldre, de anser att HBT personer är osvenska, att om du flyttar ut från Sverige är du en förrädare. SD:s utopi är ett helt homogent samhälle med likadana människor där pursvenskar  bor, helst sådana som har bott här i 5 generationer.
Vi måste våga tala om intoleransen och rasismens konsekvenser, det begränsar rörelsefriheten och skapar oro, fientlighet och otrygghet för alla.
Vad kan du göra ?
Var en konsekvent antirasist, ifrågasätt påståenden. SD kommer ofta med falska påståenden, tänk igenom vad de säger egentligen.
Och hur gör man i kommunfullmäktige om SD lägger en motion. Röstar vi med eller emot pga av att de är SD? Vi sa att det ok rösta med SD om det är socialdemokratisk politik och att man inte underhandlar om beslut. Låter vettigt. Vi har demokrati i Sverige och den ska efterlevas. Alliansen röstar konsekvent ner socialdemokraternas politik för att vi är i opposition och socialdemokrater.
Och under kvällens gång dyker dessutom en italiensk polischef upp och belyser Lampedusa. Och han säger att vi måste göra mer än att bara prata för att motverka rasism. Underbart:)
Ja det var en bra kväll med diskussioner och åsiktsbyten.
Tack SSU för att ni drog igång oss! Vi lärde oss mycket ikväll.
Vill du också agera och ta ställning mot rasism , gå med i socialdemokraternawww.socialdemokraterna.se/vallentuna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar