Ing-Marie i hetluften

Ing-Marie i hetluften
Ballongflygning

lördag 6 april 2013

Kongress fredag kväll, vinster i välfärden

Idag har vi tagit partistyrelsens förslag om vinster i välfärden och det känns fantastiskt bra. Vinster ska vara minimerade, uttag ska begränsas. Vinstintresset ska inte vara styrande i välfärden.
För att motverka att vinstintresset sätts före kvaliteten och för att upprätthålla välfärdssektorns framtida legitimitet krävs att möjligheterna för riskkapitalister och andra aktörer att plocka ut privata vinster, och göra andra former av värdeöverföringar från välfärdssektorn, avsevärt begränsas. 

Den främsta kvalitetsfaktorn är personalen och dess kompetens. Därför ska det ställas krav på bemanning, personalkostnader eller andra kvalitetsrelaterade kostnader i välfärden, så att de inte kan vara väsentligt lägre i privata verksamheter än i motsvarande kommunal och landstingskommunal verksamhet. Sammantagna ska våra förslag om nationella kvalitetslagar för ordning och reda i välfärden förbättra kvaliteten och avsevärt begränsa vinsterna, samtidigt som mångfald och valfrihet ska garanteras.

Om du vill läsa mer så gå in på S- kongress 2013 och läs om Framtidskontraktet, partiprogrammet och mycket mera. 

Ja jag erkänner , det är roligt och jag känner mig stolt över att få vara med och ta så många kloka beslut ! Mina partikamrater och mitt parti! Jubelkänsla! 

Norges statsminister Jens Stoltenberg kom ikväll och gav oss inspiration. Att det går att vända höga arbetslöshetssiffror till låga.
Vilket är vad Socialdemokraterna nu har lovat, vi ska ha lägst arbetslöshet i EU om 6 år! Tuffa löften som kräver hårt arbete.

Känslan av alla de kamrater som gick upp och beskrev sin besvikelse och ilska över alla storbolag som roffat åt sig av våra skattepengar gick inte att ta fel på. Vi är helt överens om att det är nog, vinsterna ska begränsas och kvaliteten ska komma först. Kändes så skönt att alla var överens.

Vi nådde inte inte vägen fram med vår motion om att tandvård ska ingå i högkostnadsskyddet, det är kostsamt, men en översyn ska dock göras.

Imorgon ska debatten om tredelad föräldraförsäkring tas, jag har yrkat bifall på motionen som S-kvinnor, S-studenter, LO och TCO stödjer , allt i syfte att säkra barnen en större möjlighet att knyta an till bägge föräldrarna, att jämna ut löneskillnaderna och att säkerställa att männen får möjlighet att vara pappa eller partner i de fall det är aktuellt.Vi måste gå,framåt! Idag är det inget fritt val, kvinnor tvingas välja då männen har högre lön, bättre karriär och många gånger ett bättre jobb! 

Vill du gå med i Socialdemokraterna, tveka inte , kom med du också för en bättre värld med med solidaritet mellan människor! Välkommen in i värmen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar